miercuri, 21 august 2013

Ce se întămplă în comuna LASLEA - Mălâncrav, Nou Săsesc, Roandola

„La Malancrav - oamenii ameninta deja cu bataia, cu furcile si topoarele. Li s-au insirat a treia oara cablurile pe teren. [Un] proprietar se plange catre oamenii de la Prospectiuni ca e a treia oara cand trebuie sa le taie cablurile si ii someaza sa inceteze cu abuzul. Exista cateva asociatii, ar trebui sa se organizeze si sa faca un protest si plangeri in numele asociatiilor. Trebuie o incadrare legala, consultanta juridica. Oamenii se simt singuri in fata unei lupte cu morile de vant. Se cere cu disperare sprijin si exista nenumarate amenintari cu violenta, ceea ce ar putea escalada usor iar situatia folosita de autoritati impotriva oamenilor. In Malancrav, autoritatile sunt percepute ca principalii vinovati iar firma de prospectiuni precum niste invadatori marsavi.

In Laslea - le este frica de primar, nu se baga nimeni in vreo campanie, cablurile sunt  trase pe langa casele de pe drumul catre Roandola. Masinile Prospectiunilor circula non-stop, o flota intreaga pe toate stradutele si prin toate campurile. COTROPIRE! Vezi poze pe fb. Baza materiala este depozitata la ferma dinspre Malancrav, am facut poze si am fost injurati pentru asta. Am inteles ca primarul a facut acest aranjament.

La Nou Sasesc - cei care au venituri extra agricultura sunt angajati la Romgaz. Acum cateva luni au fost duse echipe la scolarizare la Cluj unde cursurile au fost pe tema gazelor de sist. Cursurile au durat cateva saptamani: cazare, masa, cursuri, discoteca gratuit. Oamenii greu ar putea fi convinsi sa lupte impotriva. Restul populatiei - batrani care nu se pot opune invaziei. (...)

Roandola - erau foarte multi sasi, erau revoltati de ceea ce se intampla. Dar ei pleaca in septembrie. In Roandola s-au pus afise de catre Prospectiuni SA prin care informeaza / dezinformeaza populatia ca fac studiu pentru Romgaz si instaleaza geofoni si echipamente de masura iar la sfarsit spun ca ei aduc locuri de munca in sat. Nimic de unde seismice provocate, de puturi forate din 40 in 40 m umplute cu explozibil. Semneaza Gh. Daian, seful de proiect. O rusine.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu